Frakt 59 kr / Leverans 2-5 dagar

Letar du efter en stuvbit till en detalj eller ett mindre projekt eller ska du sy kläder och accessoarer? Här finns något för alla! Alla tyger i denna kategori är rester och stuvbitar från tidigare projekt eller tyg som helt enkelt aldrig kom att användas av den tidigare ägaren. Vi är stolta över att kunna ta hand om detta överblivna material och hjälpa det hitta till någon som kommer ha användning för det. 

För mer information om tygerna, vänligen läs igenom texten längst ner på denna sida. Se även till att noggrant läsa produktbeskrivningen för att säkerställa att tygbiten passar dina behov.

Rutigt Tyg Ull (155 x 92 cm) Rutigt Tyg Ull (155 x 92 cm)
Randigt Tyg (250 x 200 cm) Randigt Tyg (250 x 200 cm)
Tyg Blommor (87 x 155 cm) Tyg Blommor (87 x 155 cm)Har du överblivna tyger, sytillbehör och hobbymaterial?

Har du garn, tyg, virknålar, stickor, sytillbehör eller annat hobbymaterial som bara ligger och samlar damm? Vi tar gärna emot det och ser till att det hittar till någon som har användning för det! Om du vill donera ditt material till oss, tveka inte att kontakta oss på [email protected].

Vi diskuterar gärna frakt eller upphämtning via mail för att hitta det bästa sättet att överföra materialet. Som ett stort tack för ditt generösa bidrag kommer vi att ge dig en rabattkod som du kan använda vid ditt nästa köp i vår butik.


Vad kan du Förvänta dig av Tygerna?


Varför ska du Handla Second Hand Tyger?


Mått

Om tyget är mönstrat mäts längd/bredd efter mönstrets riktning. Om tyget saknar mönster eller andra tecken på riktning, skrivs längsta sidan som längd och korta sidan som bredd. Vänligen läs beskrivningen noga och tänk igenom dina behov.

Måtten avser en rektangulär form. Det kan förekomma att bitar sticker utanför den angivna rektangeln, se detta som extra material du får med på köpet!


Material

Min kunskap om material är begränsad och beskrivningarna är ofta uppskattningar om inte tyget är märkt. Om jag anger att ett tyg är bomull kan det lika gärna vara en blandning eller helt enkelt inte bomull alls. Jag hoppas att mina beskrivningar hjälper dig att få en känsla för tyget, men om du behöver exakt information tycker jag du bör söka efter helt nya tyger istället.


Tvättråd

Använd din egen kunskap om material för att ta hand om tyget på bästa sätt.


Prissättning

Tygerna läggs upp styckesvis och det finns oftast endast ett exemplar av varje tyg. De säljs inte som metervara om inget annat anges i den specifika produktbeskrivningen. Priserna sätts nära nypris om inga defekter finns. Vänligen respektera detta då mycket tid läggs på att ta hand om tygerna för att minska svinn och säkerställa att du får fräscht och bra material att arbeta med.


Övrigt om tygerna

Observera att jag inte kan garantera att tidigare ägare inte haft husdjur. Vissa tyger kan ha en doft från föregående miljö. Jag tvättar inte tygerna, men alla tyger vädras och kontrolleras noggrant för defekter innan de läggs upp till försäljning.